Hitit Üniversitesi HÜKAM Adına Çıkan “Kadın ve Yaşam” Kitabının Tanıtımın Yapıldığı Platformlar ve Kitabın Takdim Edildiği Kişiler


Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama Araştırma Merkezi tarafından editörlüğünü Öğr. Gör. Dr. Ayten AKCAN ve Öğr. Gör. Dr. Burcu BÜR YİĞİT’in gerçekleştirdiği Kadın ve Yaşam isimli kitap 2023 yılı içerisinde yayımlanmıştır. Eylül ayı itibariyle “Cumhuriyet'in 100. Yılına Özel Türk Kadını” temalı bazı çalıştay, sempozyum ve ödül törenlerinde kitaplarımız değerli bilim insanlarına takdim edilmiştir. 

İlk olarak İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü Mavi Salon’da 27 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirin “Cumhuriyetimizin 100. Yılında İnci Kalemlerimize Saygı ve Vefa” başlıklı programda İstanbul Vali Yardımcısı Dr. Hasan Hüseyin CAN’a ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Genel Türk Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mualla UYDU YÜCEL’e Öğr. Gör. Dr. Ayten AKCAN tarafından takdim edilmiştir.  

Kadın ve Yaşam kitabı ayrıca 5 Aralık 2023 tarihinde Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Itrî Salonunda gerçekleştirilen “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Kadınlara Seçme Seçilme Hakkının Tanınmasına İthafen Cumhuriyetimizi Taçlandıran Kadınlar” çalıştayında YÖK Kadın Çalışmaları Birimi Kurucusu ve iki dönem Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü yapmış olan Prof. Dr. Sezer KOMSUOĞLU’na, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fulya BAYRAKTAR’a, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Kadın ve Aile Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Hatice KOÇ’a ve DPT uzmanlığının yanısıra birçok bakanlıkta danışmanlık hizmeti yapmış ekonomist, yazar ve siyasetçi Ülker GÜZEL’e de Öğr. Gör. Dr. Ayten AKCAN tarafından  takdim edilmiştir. Bu özel güne Türk Kadın Akademisyenler Birliği TÜRKKAB Çorum İl Temsilcisi Öğretim Görevlisi Dr. Ayten AKCAN, Hitit Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı ve Tarih bölümü öğrencileri ile katılmıştur.

Aynı zamanda  Kadın ve Yaşam   kitabı 21 Aralık 2023 tarihinde İstanbul Altunizade Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen “Cumhuriyeti’nin 100. Yılında Türk Dünyası’nın Umay Anaları’na Ödül Töreni”nde Kırım Tatarlarının milli lideri ve Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun eşi Safinar Kırımoğlu hanımefendiye ve birçok kadın merkezli dernek ve vakıfta yönetim kurulunda olan İstanbul Kültür Üniversitesi öğretim elemanlarından Prof. Dr. Çağla Gül YESEVİ hocaya da Öğr. Gör. Dr. Ayten AKCAN tarafından takdim edilmiştir. 




HIZLI ERİŞİM