Şiddete Engel Ol Atölye Çalışmaları Başladı

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi, Hitit Üniversitesi Engelli Öğrenci Birimi, Hitit Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜKAM) ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu (MYO) işbirliği ile kadına yönelik şiddet ile mücadele kapsamında “Şiddete Engel Ol” Atölye Çalışmaları başlamıştır. Atölye çalışmalarında engelli bireylerin, kadına yönelik şiddet ile mücadele konusu ele alınarak, üniversite öğrencileri ile iletişim yolu izlenmiş, böylece sosyal hayata entegre olmaları amaçlanmıştır.

Etkinliğin ilk ayağı olarak “Engellilik ve Farkındalık” bilgilendirme konferansı gerçekleştirilmiştir. Bu konferans 3 Mart 2020 Salı günü saat 11.00’da HİTÜ Engelli Öğrenci Birimi’nden Öğr. Gör. Abdulkadir KARABULUT tarafından HİTÜ Sosyal Bilimler MYO Finans Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencilerine verilmiştir.

9-12 Mart 2020 tarihlerinde ise  Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’nde HİTÜ öğrencileri ile Engelli Eğitim Merkezi öğrencileri Çini, Seramik, Pastacılık, Perspektif ve Dikiş Atölyelerinde kadına yönelik şiddet ile mücadeleyi konu alan ürünler ortaya çıkarmak için bir araya gelmişlerdir. Atölye sürecinde etkinliğe katılan öğrencilerin olumlu iletişim becerileri gösterdikleri gözlemlenmiştir. Etkinlik içerisinde çalışmalar devam edecektir.



HIZLI ERİŞİM