“PANDEMİDE KADIN VE SAĞLIK 4’LÜ KONFERANS” ETKİNLİĞİ BAŞLADI.

Hitit Üniversitesi Tıp Fakültesi, Aile Hekimliği Anabilim Dalı ve  Hitit Üniversitesi Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜKAM)  İşbirliği İle düzenlenen “Pandemide Kadın ve Sağlık 5’li Konferans Etkinliği’ nin ilk etabı, 24 Kasım 2020 tarihinde saat 19.00’da online ortamda  gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Derya İren AKBIYIK’ın yaptığı Kadına Yönelik Şiddet ile Uluslararası Mücadele Günü kapsamında “Pandemi Sürecinde ŞÖNİM ve Faaliyetleri Konferansı”, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve HÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurcan BAKYAM açılış konuşması ile başladı. Ardından Çorum ŞÖNİM Sosyal Hizmet Uzmanı  Ayşin HELVACI Aile Sağlığı  Merkezi mensuplarına yönelik olarak COVİD 19 pandemi sürecinin kadına yönelik şiddet olaylarına etkisi ile ilgili bilgi veren bir sunum gerçekleştirdi. Konferans soru cevap bölümü ile sona erdi. Etkinliği 55 kişi  takip etti.