"Kadınlar ve Diyabet” Paneli

8 Mart Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında, HÜKAM ve Çorum Belediyesi Aile Eğitim Merkezi işbirliği ile “Kadınlar ve Diyabet” konulu panel düzenlendi. Buhara Kültür Merkezi’nde düzenlenen panele, Doç. Dr. Ferit Kerim Küçükler, Hülya Çiçek Acar ve Dilek Veske konuşmacı olarak katıldılar.

Panel; Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Nurcan Baykam’ın açılış konuşması ile başladı. Kadınların sağlıklı yaşam konusunda bilinçli olmaları ile kendi sağlıkları başta olmak üzere bilinçli bir yaklaşımla toplumda sağlıklı nesillerin yetişmesinde büyük emekleri ve sorumlulukları olduğuna dikkat çeken, Prof.Dr. Baykam “kadınların toplumun her alanında bilgili, etkin ve üretken olması gerektiğini ve bunun gerçekleşmesi için böyle etkinliklerin önemli olduğunu” ifade etti.

Panelde, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet Eğitim Hemşiresi Hülya Çiçek Acar, Türk kadınının sağlık algılayışını, sağlık okuryazarlığı ve ardından da kimlerin diyabet için risk altında olduğu konusunda bilgiler verdi. Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferit Kerim Küçükler ise “Diyabet Nedir?” başlıklı sunumunda katılımcıları diyabet hastalığı konusunda bilgilendirdi. Panelin son kısmında, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet Eğitim Hemşiresi Dilek Veske de diyabetli hastalarının günlük yaşamda dikkat etmesi gereken hususlar konusunda bilgiler verdi.

Panel, Çorum Belediye Başkanı Eşi Halime Gül’ün teşekkür belgelerini konuşmacılara takdimi ile sona erdi.



HIZLI ERİŞİM