“ÇORUM’DA KADININ SOSYO-EKONOMİK DURUMUNUN GÜÇLENDİRİLMESİ ÇALIŞTAYI” DÜZENLENDİ

“ÇORUM’DA KADININ SOSYO-EKONOMİK DURUMUNUN GÜÇLENDİRİLMESİ ÇALIŞTAYI”

8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Üniversitemiz Kadın ve Aile Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi (HÜKAM) ev sahipliğinde Çorum Valiliği, Çorum Belediyesi ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası iş birliğinde “Çorum’da Kadının Sosyo-Ekonomik Durumunun Güçlendirilmesi Çalıştayı” Rektörlük Erol Olçok Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinliğe, Çorum Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, iş kadınları, girişimci kadınlar, çok sayıda akademisyen, konuk ve basın mensubu katıldı.

Protokol konuşmalarıyla devam eden etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin Alkan, güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadığını,  8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle bu sene farklı bir etkinlik düzenlediklerini ifade  etti. Bu kapsamda bir proje çıktığını ve böylece bu çalıştayın projeler zincirinin başlangıcı olduğunu dile getiren Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum’da kadınlarımızın mevcut durumunu belirlemeyi ve özellikle ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda kadınlarımızın daha ileri gitmesi için neler yapılabileceğini ele almayı amaç edindiklerini belirtti.

Protokol konuşmalarından sonra Rektör Yardımcımız ve Üniversitemiz Kadın ve Aile Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (HÜKAM) Müdürü Prof. Dr. Nurcan Baykam moderatörlüğünde “Çorum’da Kadının Sosyo-Ekonomik Durumunun Güçlendirilmesi Çalıştayı”na geçildi. 

Prof. Dr. Nurcan Baykam,  8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle böyle bir çalıştay yaparak kadının hem sosyal hem ekonomik hem kültürel mevcut durumunu ortaya koymayı ve bu durumu  bir rapor halinde hazırlayıp ilgili mercilere sunarak çözüm önerileri gelişmesine katkıda bulunmayı amaçladıklarını ifade etti.  Prof. Dr. Nurcan Baykam, toplumların ilerlemesinde cinsiyet eşitliğinin çok önemli bir parametre olduğunu, bu noktada kadının erkekle birlikte sosyal yaşamda, girişimcilik, ekonomi, üretkenlik ve karar verme mekanizmalarında eş düzeyde olması gerektiğine dikkat çekti.

Panelistlerin sunumlarıyla devam eden Çalıştayda, ilk panelist Yrd. Doç. Dr. Menekşe Şahin “Çorum’da Kadın İstihdamında Sayılarla Mevcut Durum” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Yrd. Doç. Dr. Gökben Bayramoğlu ve KOSGEB İl Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Gökhan Yürürer’in  “Kadınlara Yönelik KOSGEB Teşvikleri” konulu sunumunun ardından “Kadın İstihdamına Yönelik Mevcut Çalışmalar” isimli sunum İŞ-KUR İş ve Meslek Danışmanı Dilek Ortakçı tarafından yapıldı.

 İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erkan Elfaz Ermiş ise “Kadın Girişimciliği Eğitim Çalışmaları” hakkında bilgi verdikten sonra Girişimci Havva Özata ve Mehtap Gökdere kendi başarı hikâyelerini anlattı.

Açılış panelinin ardından Çorum’da Kadının Sosyo-Ekonomik Durumunun Güçlendirilmesi Çalıştayı”  3 farklı salonda ikişer oturum olarak düzenlenen  grup çalışmaları ile tamamlandı. Çalıştay  değerlendirme raporu hazırlanarak kamuoyu ile paylaşılacaktır.

 



HIZLI ERİŞİM