HÜKAM 13- 14 EKİM 2017 TARİHLERİNDE I. ULUSLARARASI KADIN ARAŞTIRMALARI SEMPOZYUMU’NA KATILDI.

Hitit Üniversitesi Kadın Ve Aile Sorunları Uygulama Ve Araştırma Merkezi;  Yönetmeliği’nin İkinci Bölümünde yer alan 5. Maddesinin içeriğindeki   “Üniversitenin ilgili birimlerinin işbirliği ile yurt içinde ve yurt dışında kadın ve aile sorunlarıyla ilgili her alanda araştırma yapmak,  ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği yapmak ve eğitime yönelik faaliyetlerde bulunmak, aile çalışmaları alanında oluşturulan teorik ve metodolojik konular hakkında gerekli bilgiyi sağlamak, geliştirmek ve yaygınlaştırmak Merkezin, kadın ve aile konularıyla ilgili çalışmalarda işbirliği yapabileceği noktalarda disiplinler arası araştırmalar yapmak, daha önce yapılmış olan çalışmaları değerlendirip, çözüm önerileri sağlamak" amaçlarını  yerine getirmek için   Hitit Üniversitesi  ev sahipliğinde Çorum Valiliği , Çorum Belediyesi ve Çorum Sanayi ve Ticaret Odası’nı katkılarıyla “3  Mart 2017 Kadının Sosyo-Ekonomik Durumunun Güçlendirilmesi Çalıştayı” sonuçları 13- 14 Ekim 2017  tarihinde Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen  I. Uluslararası Kadın Araştırmaları Sempozyumu’nda “Prof. Dr. Nurcan BAYKAM,  Yrd. Doç. Dr.  Menekşe ŞAHİN, Öğr. gör. Tuğba GÜLEN, Doç. Dr. Elif DALYAN,  Doç. Dr. Nuriye BÜYÜKKAYACI DUMAN’ın sözlü bildirisi olarak “Çorumili Kadının Sosyo-Ekonomik Durumunun Güçlendirilmesi Çalıştayı: Nitel AraştırmaSonuç Analizi ”ismiyle sunuldu.

Kongrede ayrıca  Üniversitemiz öğretim üyelerinden Yrd. Doç. Dr.  Menekşe  ŞAHİN’in  “Türkiye’de Kadın İstihdamının “İnsana Yakışır İş” Performans Değerlendirmesi ” ve Yrd. Doç. Dr. Gökben BAYRAMOĞLU ’nun ; “İş Aile Sınırı Teorisi Bağlamında Kadın Akademisyenlerin İş Yaşam Dengesinin Sağlanmasına Yönelik Bir Alan Araştırması” isimli sözlü bildirileri de  yer aldı.