I. Ulusal Üniversite Kadın Araştırma Merkezleri Kongresi

HÜKAM; 24-25 Nisan 2014 tarihleri arasında DEKAUM (Dokuz Eylül Üniversitesi Kadın Hakları ve Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi ) ve EKAM’ın  (Ege Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi) ortak organize ettiği   "I. Ulusal Üniversite Kadın Araştırma Merkezleri Kongresi “ne katıldı.

Kongre açılış sunumlarında Türkiye’de kadın çalışmalarının 30 yıllık serüvenine ve kadın çalışmalarının kurumsallaştırılması üzerinde durulurken , üniversitelerin kadın merkezlerinin kendi aralarında kuracakları iletişim ağının ve gerçekleştirilecek ortak projelerin önemi vurgulandı. I. Ulusal Üniversite Kadın Araştırma Merkezleri Kongresi’nin diğer oturumlarında merkezler çalışmaları ilgili sunumlar gerçekleştirdiler.

25 Nisan 2014 ‘te kapanış oturumunda ise merkez müdürlerin katıldığı toplantıda kongre sonuç bildirgesinin esasları belirlenerek kongre programı sona erdi.