HÜKAM “Her Yönü ile Kadın Hakları” Paneli ’ne Katıldı.

HÜKAM “Her Yönü İle Kadın Hakları” Paneli ’ne katıldı.

 “7 Aralık 2015 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nde kadınlara seçme ve seçilme hakkının tanınmasının 81. Yıldönümü nedeniyle “ Her Yönü ile Kadın Hakları” Paneli düzenlendi. Panele, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve HÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurcan Baykam, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’nün eşi Hatice Külcü, Kadın Kültür Sanat Merkezi Müdürü Nuran Hakyemez, Aile Eğitim Merkezi Müdürü Zehra Betül Özseçer, Yrd. Doç. Dr. Özlem Sir Gavaz ve Çorumlu hanımlar ile öğrenciler katıldı.

Çorum Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nin organize ettiği, yönetim Kurulu üyesi Öğr. Gör. Tuğba Gülen’in yönettiği panelde Çorum İl Müftülüğünden İl Vaizesi İpek Atik, Çorum Barosu Kadın ve Çocuk Komisyonu’ndan Avukat Elif Tekeli ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden Sosyal Çalışmacı Zehra Keleşeoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Panelde HÜKAM Yönetim Kurulu Üyesi Öğr. Gör. Tuğba Gülen, kadınların siyasi haklarının kazanımının tarihsel süreci hakkında bilgi verdikten sonra Türk geleneğinde kadının yeri, Osmanlı Devleti’nde kadın hareketi ve Cumhuriyetle birlikte kadının siyasetteki yerinden bahsetti. 

Av. Elif Tekeli, Medeni ve İş Kanunu’nda kadınlara verilen haklara değindi.  Ardından Sosyal Çalışmacı Zehra Keleşeoğlu sunumunda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının kadınlar ve kız çocuklar için sunduğu imkânları katılımcılar ile paylaştı. Panel de son konuşmacı olan Vaize İpek Atik ise İslamiyet’ te kadının yeri ve Asr- Saadette kadın konuları üzerinde durdu.

Panelin son kısmında Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve HÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurcan Baykam ve Belediye Başkanı’nın eşi Hatice Külcü teşekkür konuşmaları gerçekleştirdiler.

Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve HÜKAM Müdürü Prof. Dr. Nurcan Baykam konuşmasında, Türkiye'de kadınların bilim dünyasında eğitimci, ekonomik alanda girişimci rol üstlenmesinin yanısıra, siyasette ve yönetim kadrolarında daha fazla  yer almasının önemini ve gerekliliğini vurguladı. Ayrıca kadın temsiliyetinin öncelikli olarak karar verici pozisyonlarda sağlanması ile toplumun gelişiminin hızlanacağına inandığını ifade etti.

Panel, konuşmacılara sunulan çiçekler ile son buldu.



HIZLI ERİŞİM